Na odjelu crtanja i slikarstva polaznike vode: akademske slikarice mr. Nela Gruden i Vjera Lalin, te akademski slikari Ivan Stančić i Nikša Lalin.
Na odjelu kiparstva je akademski kipar mr. Nikola Pečko, a odjel keramike vodi Dunja Kohn-Mirković.

   Tečajne grupe imaju u prosjeku od pet do deset polaznika, pa to voditeljima omogućava individualiziran rad sa svakim polaznikom u skladu s njegovim željama i mogućnostima. Isto tako, radno vrijeme Centra s velikim brojem tečajnih grupa (jutarnje grupe od 9h-10.30h, 10.30h-12h i 12h – 13.30h te poslijepodnevne: 15.30h – 17h, 17h-18.30h, 18.30h-20h) svakog dana u tjednu, osim petka ujuro) daje polaznicima velike mogućnosti izbora termina tečaja. Na primjer, jedan tjedan prijepodnevni termin, a drugi tjedan poslijepodnevni. Program tečaja je zamišljen u četiri semestra. Cijena jednog semestra, s uračunatim pdv-om, kao i troškovima za materijal, iznosi 1.200 kuna i može se platiti na nekoliko rata.
   Sadržaj tečajeva Centra primjeren je svim našim građanima, koji se aktivno žele baviti, ili se bave umjetnošću, pa je i dob naših polaznika vrlo raznolika. Od mladih sedmoškolaca koji se pripremaju za prijemni ispit Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, preko srednjoškolaca koji se pripremaju za prijem na Akademiju likovnih umjetnosti ili Arhitektonski fakultet ili Studij dizajna, do ljudi koji rade i žele imati kreativan hobi i bolje upoznavanje likovne tehnike, ili umirovljenika koji su se veći dio života bavili nekom likovnom disciplinom kao hobijem, i zaključili da bez stručnog školovanja ne mogu dalje napredovati i usavršavati svoj talent.